Organisatieopstellingen

Organisatieopstellingen is een door Bert Hellinger ontwikkelde therapeutische methode, die op een snelle en intense manier inzicht verschaft in dynamieken
van een organisatiesysteen. De opstellingen worden meestal in een groep gedaan. Degene die een thema wil inbrengen nodigt deelnemers als representanten van collega’s uit om zijn of haar vraagstelling te representeren. Vervolgens stelt
de inbrenger van de vraag de representanten intuïtief in de ruimte
('het wetend veld') op.


Ontwikkeling in gang brengen

Tijdens de opstelling wordt duidelijk wat er in de onderstroom in een organisatie speelt, hoe de verhoudingen tussen de afdelingen en/of managementlagen zijn, hoe de verhouding tussen bedrijf, producten, klanten en visies liggen en wat er aan mogelijk nog niet potentieel aanwezig is.  

Een organisatieopstelling kan helpen patronen in de organisatie te verhelderen en te veranderen. Door de opstelling wordt helder wat er speelt en wat er nodig is om een verandering of ontwikkeling op gang te brengen. Een organisatieopstelling maakt steeds terugkerende patronen in het systeem duidelijk. Patronen die kunnen leiden tot onduidelijke communicatie, niet uitgesproken conflicten, onderhuidse zaken, gebrek aan grenzen, tijdsdruk, respectloosheid naar elkaar etc.


Y.E.S.!-oprichtster Ellen Smink combineert haar activiteiten op het gebied van communicatie met systemisch werk. Zij is gecertificeerd hbo-therapeut Systemisch Werk, Familie- en Organisatieopstellingen. En volgde zowel de hbo- als de masteropleiding bij Jan Velsen en Elvira Ramos.


Meer informatie over Organisatieopstellingen voor uw bedrijf:

mail aan: ellen@yes-communicatie.nl


Voor persoonlijke familieopstellingen: www.yes-mentalcoaching.nl

“Een organisatieopstelling,
of beter gezegd: de systemische
manier van naar een organisatiesysteem kijken, is ook
een filosofie, waarbij naar het systeem als geheel wordt gekeken, zonder oordeel, zonder iets mooier of lelijker
te maken dan het is, en met een blik
op de toekomst. Het is een methode van weinig woorden, die de werkelijkheid van de organisatie
zoals die zich laat zien in de opstelling, neemt zoals die is.”


Jan Velsen


mailto:info@yes-communicatie.nl?subject=onderwerp%20e-mail